2010. január 21., csütörtök

Almadiéta

Reggelik:
– 1 deci tejbe tegyünk 3 kanál müzlit és egy reszelt almát. (220 kcal)
– 1 szelet rozskenyér, 2 evőkanál túró, fél alma. (210 kcal)

Tízórai:
– Fél alma vagy egy pohár joghurt.

A diéta idején naponta legalább másfél liter szénsavmentes ásványvízet vagy zöld teát igyunk meg. A kávét lehetőleg mellőzzük.

1. nap:
Ebéd: Almaomlett
Egy almát kimagozva szeleteljen fel. Öntse le citromlével, szórja meg gyömbérrel, adja hozzá, két tojáshoz, majd süsse meg. (340 kcal)
Vacsora: Almás sült
Egy almát és két őszibarackot vágjon apróra, adjon hozzá citromlét, két teáskanál cukrot, 3 evőkanál vizet. Főzze puhára, ízesítse sóval, borssal, ecettel. Tegyen hozzá 60 deka sült húst. (350 kcal)

2. nap:
Ebéd: Szezámos tészta
Két teáskanál olajon pirítsunk meg 15 deka apróra vágott répát és almát, majd vízben pároljuk puhára. Ízlés szerint fűszerezzük. Főzzünk ki 5 deka csigatésztát, és a zöldségeket öntsük rá. Szórjuk meg pirított szezámmaggal.
Vacsora: Sajtos saláta
Vegyünk egy almát, távolítsuk el a magházát, karikázzuk fel. Egy tálra tegyünk fejes salátát, szeleteljünk rá mozzarella sajtot. Az almát öntözzük meg citromlével, tegyük a sajt tetejére. Egy szelet vajas rozskenyérrel fogyasszuk. (345 kcal)

3. nap:
Ebéd: Currys csirke almasalátával
Egy apróra vágott almát, egy paprikát, kevés vágott petrezselymet öntsünk le három kanál majonézes tormából, tejfölből és citromból készült szósszal. 12 deka filézett csirkemellre szórjunk egy kis curryt, majd kevés olajjal teflonedényben süssük meg. Almasalátával fogyasszuk. (350 kcal)
Vacsora: Cseh almaleves
350 ml vízbe tegyünk egy evőkanál cukrot, és forraljuk fel. Egy teáskanál zselatint keverjünk össze kevés hideg vízzel, majd öntsük a cukorsziruphoz. Forraljuk tovább. Egy meghámozott almát citromlével turmixoljunk, majd keverjük a sziruphoz. Ezután tegyünk bele egy tojássárgát és két evőkanál zsírszegény tejszínt. (350 kcal)

4. nap

Ebéd: Füstölt hal, almával és hagymával
Egy felszeletelt almát és hagymát tegyünk rá salátalevélre, öntsük le citromlével és egy kis olajjal. 12 deka füstölt filézett halat tegyünk a tálra, ízesítsük borssal, kaporral és reszelt tormával.
Vacsora: Rizs-alma saláta
Egy paradicsomot, 1 kisebb zellergumót és egy almát szeleteljünk fel. Keverjünk össze két teáskanál olajat, egy evőkanál vizet, kevés citromlét, borsot, és öntsük a zöldségekre. Főzzünk meg 3 deka főtt rizst, és keverjük hozzá. (350 kcal)

5. nap
Ebéd: Almás-zöldséges gombóc
Egy apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsunk meg, adjunk hozzá egy kis zellert és egy zöldségleveskockát. 10 percig pároljuk. Egy kockára vágott almát és kevés citromlevet keverjünk hozzá, majd pároljuk tovább. Ha kész, a zöldségeket tegyük egy tálra, a megmaradt léhez keverjünk egy kanál mustárt, fűszerezzük kedvünk szerint. Majd öntsük a felmelegített zöldségre. Zsemlegombóccal tálaljuk. (340 kcal)
Vacsora: Sonka almasalátával
Egy almát vágjunk vékony szeletekre. Reszeljünk hozzá 15 deka karfiolt. Keverjünk hozzá egy evőkanál túrót, sovány tejet, egy citrom levét és kevés sót. Sovány sonkával és egy szelet rozs- vagy teljes kiörlésű kenyérrel fogyasszuk. (350 kcal)

Villámgyors fogyás almával, tojással
Egy nagy eseményre készül, és nem fér bele kedvenc ruhájába? Ha van még egy-két napja a „jelenésig”, leadhat egy-két kilót. Hogyan? Amikor megéhezik, egyen egy almát vagy egy főtt tojást. De egy nap semmiképpen se többet, mint 5 almát és 3 tojást. Ügyeljen arra, hogy sokat igyon, naponta minimum 8 pohár ásványvizet vagy zöld teát. Ezt a radikális fogyókúrát ne alkalmazza két napnál tovább, és legfeljebb havonta egyszer éljen vele.