2015. május 28., csütörtök

Karfiolleves

Hozzávalók két személyre:
  • 300 g karfiol,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g fehérrépa,
  • petrezselyemzöld,
  • só.
Elkészítés: A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát, a fehérrépát karikára vágjuk. A zöldségeket kb. 6 dl vízben főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd ízlés szerint sózzuk, és tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Egy-egy adag: 17 kcal (70 kJ) , 4 g szénhidrát.
Ha 1 dl joghurttal és 1 ek. Liszttel behabarjuk, akkor egy-egy adag: 64 kcal (268 kJ), 10 g szénhidrát.
Ha 20 g levestésztát főzünk bele habarás helyett, akkor egy-egy adag: 55 kcal (230kJ), 11 g szénhidrát.

Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve