2015. május 28., csütörtök

Kefires fejes saláta

Hozzávalók két személyre:
  • 2 fej saláta,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • Polisweet folyékony mesterséges édesítőszer,
  • 1 ek. citromlé,
  • 2 tk. olaj,
  • 1 dl kefir,
  • 1 csomó metélőhagyma.
Elkészítés: A jól megmosott salátát szétszedjük kisebb darabokra. A salátástálban keverjük ki az öntetet. A pépesített fokhagymához adjuk hozzá a citrom levét, az olajat, a mustárt, a folyékony mesterséges édesítőszert, a kefirt, végül az apróra vágott zöld fűszernövényeket. Lazán keverjük hozzá az salátaleveleket.

Egy-egy adag: 77 kcal (320 kJ), 3 g szénhidrát

Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve