2015. május 18., hétfő

Sóskamártás

Hozzávalók két személyre:
  • 500 g friss sóska,
  • 10 g Hera margarin,
  • 2 ek. liszt,
  • 1 dl 12%-os tejföl,
  • 2 dl 1,5%-os tej,
  • só,
  • Sunipol folyékony édesítőszer.
Elkészítés: A megmosott, szárától megtisztított sóskát a margarinon zsemleszínűre pirított liszthez hozzáadjuk. Folytonos keverés mellett teljesen finomra fonnyasztjuk, kb. 2 dl vízzel vagy csontlével felengedjük, összeforraljuk, kb. 2 dl vízzel vagy csontlével felengedjük, összeforraljuk, és tálalás előtt hozzámelegítjük a tejfölt. Ízesítjük sóval és mesterséges édesítőszerrel.

Egy-egy adag: 168 kcal, 14 g ch
Forrás: Dr. Fövény József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve