2015. június 30., kedd

Húsleves

Készíthető csirkeaprólékból, tyúkhúsból, sertéshúsból, marhahúsból.

Hozzávalók két személyre:
  • 100 g hús,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g fehérrépa,
  • ½ ej vöröshagyma,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors,
  • ½ fej karalábé,
  • ¼ zeller,
  • ½ zöldpaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés: A húst 8 dl vízben feltesszük főni, lassú tűzön főzzük, s a keletkező habot leszedjük. Ezután tesszük bele a megtisztított és megmosott zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük tovább. Leszűrve üres húslevesként fogyasztható.

Egy-egy adag átlagosan 95 kcal (400 kJ), 4 g szénhidrát.
Ha 20 g levestésztát főzünk bele, akkor egy-egy adag: 145 kcal (610 kJ), 11 g szénhidrát.

Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve