Hozzávalók két
személyre:
- ½ fejes saláta,
- 200 g brokkoli,
- 200 g sárgarépa,
- 60 g apróra tördelt makarónitészta megfőzve,
- 100 g hideg sülthús,
- 1 ek borecet,
- 1 ek. salátaolaj,
- olasz fűszerkeverék vagy só és őrölt fehér bors.
Elkészítés: A
megmosott salátaleveleket apróra tépdeljük,
a brokkolit rózsáira szedjük, a megtisztított
sárgarépát karikákra, a hideg sültet
csíkokra vágjuk. A borecetet a salátaolajjal,
esetleg kevés vízzel összekeverjük, sóval
és borssal ízesítjük. A saláta
alapanyagokat egy tálban a kihűlt főtt tésztával
és az öntettel összekeverjük. Fogyaszthatjuk a
salátát néhány szem olívabogyóval
együtt tálalva is.
Egy-egy adag: 295 kcal (1239 kJ), 30 g
szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi
József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve