2015. augusztus 6., csütörtök

Olasz saláta

Hozzávalók két személyre:
  • ½ fejes saláta,
  • 200 g brokkoli,
  • 200 g sárgarépa,
  • 60 g apróra tördelt makarónitészta megfőzve,
  • 100 g hideg sülthús,
  • 1 ek borecet,
  • 1 ek. salátaolaj,
  • olasz fűszerkeverék vagy só és őrölt fehér bors.
Elkészítés: A megmosott salátaleveleket apróra tépdeljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a megtisztított sárgarépát karikákra, a hideg sültet csíkokra vágjuk. A borecetet a salátaolajjal, esetleg kevés vízzel összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A saláta alapanyagokat egy tálban a kihűlt főtt tésztával és az öntettel összekeverjük. Fogyaszthatjuk a salátát néhány szem olívabogyóval együtt tálalva is.
Egy-egy adag: 295 kcal (1239 kJ), 30 g szénhidrát.

Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve