Hozzávalók két
személye:
- ½ fejes saláta,
- 200 g karfiol,
- 200 g sárgarépa,
- 100 g kígyóuborka,
- 100 g főtt zöldborsó,
- 1 csomó újhagyma,
- apróra vágott petrezselyemzöld,
- 2 ek salátaolaj,
- 2 tk mustár,
- só,
- őrölt fekete bors,
- ha van, apróra vágott friss bazsalikom.
Elkészítés: A
megmosott, lecsöpögtetett fejes salátát
csíkokra vágjuk. A rózsáira szedett
karfiolt jól megmossuk. A megtisztított és
megmosott sárgarépát, újhagymát és
az uborkát karikákra szeleteljük. Egy salátástálba
először a salátát terítjük szét,
azután rátesszük a karfiolt. Tetejére
szépen elhelyezzük a sárgarépát, az
újhagymát és az uborkát. Az ecetet, az
olajat és a mustárt összekeverjük, ízesítjük
sóval és borssal, és egyenletesen a salátára
öntjük. Tetejét szórjuk meg
petrezselyemzölddel és bazsalikommal.
Egy-egy adag: 170 kcal (714 kJ), 15 g szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve
Egy-egy adag: 170 kcal (714 kJ), 15 g szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve