2015. augusztus 5., szerda

Tavaszi vegyes saláta

Hozzávalók két személye:
  • ½ fejes saláta,
  • 200 g karfiol,
  • 200 g sárgarépa,
  • 100 g kígyóuborka,
  • 100 g főtt zöldborsó,
  • 1 csomó újhagyma,
  • apróra vágott petrezselyemzöld,
  • 2 ek salátaolaj,
  • 2 tk mustár,
  • só,
  • őrölt fekete bors,
  • ha van, apróra vágott friss bazsalikom.
Elkészítés: A megmosott, lecsöpögtetett fejes salátát csíkokra vágjuk. A rózsáira szedett karfiolt jól megmossuk. A megtisztított és megmosott sárgarépát, újhagymát és az uborkát karikákra szeleteljük. Egy salátástálba először a salátát terítjük szét, azután rátesszük a karfiolt. Tetejére szépen elhelyezzük a sárgarépát, az újhagymát és az uborkát. Az ecetet, az olajat és a mustárt összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal, és egyenletesen a salátára öntjük. Tetejét szórjuk meg petrezselyemzölddel és bazsalikommal.
Egy-egy adag: 170 kcal (714 kJ), 15 g szénhidrát.

Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve