2010. november 24., szerda

Gomolyával rakott csirkehús (joghurttal, zabpehellyel)

Hozzávalók:
  • gomolyatúró 50 g, 
  • zabpehely 40 g, 
  • tej 100 ml,
  • joghurt 50 g, 
  • csirkecomb 80 g, 
  • só, 
  • fűszerek
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
Munkaigényes étel!
A zabpelyhet forrásban levő tejben lassú tűzön kifőzzük. A filézett csirkecombot folpack fólia alatt húskalapáccsal kissé meglapogatjuk és tetszés szerint fűszerezve, sózva közepes hőfokú sütőben 70%-osra sütjük. Előkészítjük a rakotthoz a sütő tepsit és egy réteg főzött zabpehellyel kezdjük a rétegezést. Elterítjük rajta a gomolyát, majd következhet a csirkecomb és újra a zabpehely. Tetejét joghurttal borítjuk be és 140-150-fokos sütőben összesütjük.
Forrás

Omlett gombával

Hozzávalók:
  • csiperke 100 g, 
  • tej 1,5%-os 25 ml, 
  • olívaolaj 3 g, 
  • só, 
  • tojás 2 közepes darab (egyiknek csak a fehérjéét használjuk fel!)
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
Az egész tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet, sót. Közben a szeletelt gombát olívaolajon megfuttatjuk, majd hirtelen ráöntjük a felvert tojásos keveréket. Tetszés szerinti keménységűre sütjük lehetőleg nagy lángon, gyorsan az omlettet.
Forrás

Párolt brokkoli

Hozzávalók:
  • mirelit brokkoli 250 g, 
  • olívaolaj 4 ml, 
  • só,
  • ételízesítő, 
  • szódabikarbóna
A recept minden szakaszban fogyasztható.
Forrásban levő sós vízbe szódabikarbónát szórunk (ettől marad meg a brokkoli szép zöld színe!) és a mirelit brokkolit egyszerre beleöntjük. Azonnal levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Ekkor leszűrjük és pár csepp olíva olajjal meglocsoljuk.
Forrás

Citromos párolt tengeri halfilé

Hozzávalók:
  • tőkehal 150 g, 
  • citrom 25 g,
  • olívaolaj 4 g, 
  • só, 
  • őrölt fehérbors
A recept minden szakaszban fogyasztható.
A tengeri halfilét besózzuk, citrommal, olívaolajjal meglocsolgatjuk, és kevés borssal ízesítjük. 160 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülünk vele.
Forrás

Paradicsomos-gombás barna rizs

Hozzávalók:
  • barnarizs 50 g, 
  • csiperke 25 g, 
  • paradicsom 25 g, 
  • olaj 4 ml, 
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
A barnarizst forrásban levő sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifőzzük (lassan, alaposan átfőzve!), majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Közben a szeletelt gombát a felhevített olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a hámozott paradicsom kockákat és kevés sóval gyorsan, összepirítjuk. Ha elkészült lazán a lecsepegtetett barnarizshez keverjük, petr.zölddel ízesíthetjük.
Forrás

Sült mozzarella

Hozzávalók:
  • mozzarella sajt 50 g, 
  • olivaolaj 2 g,
  • bazsalikom, 
A recept minden szakaszban fogyasztható.
Előkészítünk egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsit. Belesoroljuk a kb. fél centiméteres vastagságúra szeletelt sajtot, majd megszórjuk bazsalikommal (Vékonyabb ne legyen, mert pillanatos alatt szétolvadna a sütőben!). Nagy hőfokon 2-3 perc alatt készre sütjük.
Forrás

Almás-fahéjas zabkása

Hozzávalók:
  • tej, 1,5%-os 150 g,
  • alma 60 g,
  • zabpehely 40 g,
  • édesítőszer, 
  • fahéj, 
A recept minden szakaszban fogyasztható.
A tejet felforraljuk kevés édesítőszerrel, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Az almát cikkekre vágva sütőben lepároljuk és tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük.
Forrás