Hozzávalók két
személyre:
- 600 g zöldség,
- 2 tk. olaj,
- só.
Elkészítés: A
felhevített olajon a megtisztított és megmosott
zöldségféléket átfuttatjuk, kevés
folyadék – víz, zöldséglé, csontlé
– hozzáadásával fedő alatt puhára
pároljuk.
Ha a felhasznált zöldségféle:
600 g sárgarépa, akkor:
Egy-egy adag: 150 kcal (630 kJ), 24 g
szénhidrát.
600 g zöldborsó, akkor:
Egy-egy adag: 315 kcal (1323 kJ), 42 g
szénhidrát.
400 g kukorica, akkor:
Egy-egy adag: 248 kcal (1041 kJ), 48 g
szénhidrát.
A többi párolt zöldségféle
szénhidráttartalmát nem kell beszámítani.
Csak az olaj energiaértékét kell figyelembe
venni.
Egy-egy adag: 45 kcal (189 kJ), 0 g
szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi
József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve