2015. június 30., kedd

Lecsó rizzsel, virslivel

Hozzávalók két személyre:
  • 400 g zöldpaprika,
  • 200 g paradicsom,
  • 50 g rizs,
  • 2 tk olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 pár baromfivirsli,
  • só.
Elkészítés: A vöröshagymát karikára vágva az olajon megfonnyasztjuk. A paradicsomot, zöldpaprikát megtisztítjuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk a rizzsel, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Közben a virslit is hozzáadhatjuk karikára szeletelve. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Egy-egy adag: 183 kcal (768 kJ), 20 g szénhidrát.

Forrás: Fövényi József, Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve