2015. június 30., kedd

Gombaleves

Hozzávalók két személyre:
  • 100 g gomba,
  • ½ fej vöröshagyma,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g petrezselyemgyökér,
  • só,
  • fűszerpaprika,
  • fehér bors,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 tk olaj.
Elkészítés: A megtisztított, megmosott zöldségeket szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Egy teflonfazékban olajon lepirítjuk az alapanyagokat, majd felengedjük 6 dl vízzel. Ízesítjük sóval, fehér borssal. Tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Egy-egy adag: 62kcal (261 kJ), 4 g szénhidrát.
Ha 1 dl joghurttal és 1 ek. Liszttel behabarjuk: egy-egy adag: 109 kcal (468 kJ), 10 g szénhidrát.

Forrás: Fövényi József, Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve