Hozzávalók két
személyre:
- 100 g gomba,
- ½ fej vöröshagyma,
- 100 g sárgarépa,
- 50 g petrezselyemgyökér,
- só,
- fűszerpaprika,
- fehér bors,
- petrezselyemzöld,
- 1 tk olaj.
Elkészítés: A
megtisztított, megmosott zöldségeket szeletekre, a
hagymát apróra vágjuk. Egy teflonfazékban
olajon lepirítjuk az alapanyagokat, majd felengedjük 6 dl
vízzel. Ízesítjük sóval, fehér
borssal. Tálaláskor meghintjük az apróra
vágott petrezselyemzölddel.
Egy-egy adag: 62kcal (261 kJ), 4 g
szénhidrát.
Ha 1 dl joghurttal és 1 ek.
Liszttel behabarjuk: egy-egy adag: 109 kcal (468 kJ), 10 g
szénhidrát.
Forrás: Fövényi
József, Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve