Készíthető
csirkeaprólékból, tyúkhúsból,
sertéshúsból, marhahúsból.
Hozzávalók két
személyre:
- 100 g hús,
- 100 g sárgarépa,
- 50 g fehérrépa,
- ½ ej vöröshagyma,
- petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
- ½ fej karalábé,
- ¼ zeller,
- ½ zöldpaprika,
- 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés: A húst
8 dl vízben feltesszük főni, lassú tűzön
főzzük, s a keletkező habot leszedjük. Ezután
tesszük bele a megtisztított és megmosott
zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön
főzzük tovább. Leszűrve üres húslevesként
fogyasztható.
Egy-egy adag átlagosan 95 kcal
(400 kJ), 4 g szénhidrát.
Ha 20 g levestésztát
főzünk bele, akkor egy-egy adag: 145 kcal (610 kJ), 11 g
szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve
Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve