Hozzávalók két
személyre:
- 300 g zsenge zöldborsó,
- 1 csomó újhagyma,
- ½ fejes saláta,
- ½ csomó petrezselyemzöld,
- 2 ek borecet,
- 2 ek víz,
- 1 ek saláta olaj,
- folyékony mesterséges édesítőszer,
- só,
- őrölt fekete bors.
Elkészítés: A
zöldborsót lobogó sós vízben kb. 10
percig főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A
megtisztított újhagyma világosabb és
sötétebb zöld részét is vékony
karikákra vágjuk, az alapanyagokat egy salátástálban
összekeverjük. Az evetből, vízből, olajból,
ízesítve a folyékony édesítőszerrel,
sóval és őrölt borssal, öntetet készítünk,
és ráöntjük a salátára.
Egy-egy adag: 177 Kcal (743 kJ), 21 g
szénhidrát.
Forrás: Fövényi
József, Papp Rita – Cukorbetegek új diétáskönyve