2015. június 29., hétfő

Zöldborsósaláta

Hozzávalók két személyre:
  • 300 g zsenge zöldborsó,
  • 1 csomó újhagyma,
  • ½ fejes saláta,
  • ½ csomó petrezselyemzöld,
  • 2 ek borecet,
  • 2 ek víz,
  • 1 ek saláta olaj,
  • folyékony mesterséges édesítőszer,
  • só,
  • őrölt fekete bors.
Elkészítés: A zöldborsót lobogó sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A megtisztított újhagyma világosabb és sötétebb zöld részét is vékony karikákra vágjuk, az alapanyagokat egy salátástálban összekeverjük. Az evetből, vízből, olajból, ízesítve a folyékony édesítőszerrel, sóval és őrölt borssal, öntetet készítünk, és ráöntjük a salátára.

Egy-egy adag: 177 Kcal (743 kJ), 21 g szénhidrát.

Forrás: Fövényi József, Papp Rita – Cukorbetegek új diétáskönyve