Hozzávalók két
személyre:
- 500 g fejeskáposzta,
- 1 ek. olaj,
- 2 ek liszt,
- 50 g paradicsompüré,
- ½ fej vöröshagyma,
- folyékony mesterséges édesítőszer,
- só.
Elkészítés: A
káposztát ujjnyi vastagra szeleteljük, és
az apróra vágott hagymával sós vízben
puhára főzzük. Zsemleszínű rántást
készítünk, ezt felengedjük a paradicsomlével,
hozzáadjuk a leszűrt káposztát, ha kell,
főzőlevével még hígítjuk. 10 percig
főzzük tovább, mesterséges édesítőszerrel
ízesítjük, sózzuk.
Egy-egy adag: 107 kcal (448 kJ), 14 g
szénhidrát.
Forrás: Fövényi
József, Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve