2010. november 24., szerda

Grillfűszeres pulykasült

Hozzávalók:
  • pulykamell 120 g, 
  • olívaolaj 3 ml, 
  • grill fűszerkeverék, 
A recept minden szakaszban fogyasztható.
A letisztított, lehártyázott egész (vagy kisebb egybe darab) pulykamellet grill fűszerekkel és sóval bedörzsöljük és kevés olívaolajon, tepsiben szép lassan, közepes hőfokú sütőben megsütjük. Vigyázzunk rá, hogy a husi ne száradjon ki, de legyen szép piros. Ezért saját levével gyakran locsolgassuk meg sütés közben.
Forrás

Zabos muffin

Hozzávalók:
  • tojás, tyúktojás 0,25 db, 
  • tej, 1,5%-os 50 ml, 
  • zab, korpa 20 g, 
  • édesítőszer
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
A tojássárgáját kevés édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, beleszórjuk a zabkorpát, és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük. Attól függően, hogy melyik szakasz szerint étkezünk különböző gyümölcsöket is felhasználhatunk a készítésekor (pl. első szakaszban: magozott meggy, eper, második szakaszban: banán, őszibarack, stb.). Ha tojás helyett csak tojásfehérjét használunk hozzá, és 30-as alatti SKI-jű gyümölcsöt választunk, akkor már az első szakaszban is fogyasztható!
Forrás

Joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók:
  • joghurt 100 g, 
  • kígyóuborka 250 g, 
  • só, 
  • fokhagyma, 
  • feketebors
A recept minden szakaszban fogyasztható.
Az uborkát megmossuk, vékonyra szeleteljük és besózzuk. Rövid állás után kicsavarjuk és összekeverjük a tört fokhagymával, borssal ízesített joghurttal. Tálalásig letakarva hűtőben tároljuk.
Forrás

Grill csirkemell

Hozzávalók:
  • csirkemell 120 g,
  • só, feketebors, 
  • grill fűszerkeverék, 
  • olívaolaj 3 g
A recept minden szakaszban fogyasztható.
A csirkemellet felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal, és grill fűszerkeverékkel egyenletesen beszórjuk és kevés olívaolajjal kikent tepsiben, sütőben készre sütjük. Készíthetjük teflonos serpenyőben nyílt lángon is.
Forrás

Párolt almás savanyúkáposzta

Hozzávalók:
  • savanyúkáposzta 250 g, 
  • alma 50 g, 
  • fehérbor 10 g,
  • olaj 4 ml, 
A recept minden szakaszban fogyasztható.
Felhevített olajra tesszük az alaposan kicsavart savanyú káposztát. Hozzáadjuk a bort, a tetszés szerint formára darabolt almát és csipetnyi sóval - lehetőleg fedő alatt - puhára pároljuk.
Forrás

Köményes pulykaszelet

Hozzávalók:
  • pulykamell 120 g,
  • olaj 5 ml, 
  • vöröshagyma 5 g, 
  • só, köménymag, 
  • feketebors
A recept minden szakaszban fogyasztható.
A pulykamellet felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel egyenletesen beszórjuk és kevés olajjal kikent tepsiben, sütőben készre sütjük. Készíthetjük teflonos serpenyőben nyílt lángon is.
Forrás

Sült zöldség ízelítő

Hozzávalók:
  • sárgarépa 50 g,
  • téli fejeskáposzta 40 g,
  • vöröshagyma 20 g, 
  • mirelit brokkoli 20 g,
  • mirelit petrezselyemgyökér 20 g, 
  • olívaolaj 5 g,
  • fűszerek, 
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
A sárgarépát, a petrezselyem gyökeret karikára, a fejes káposztát és a vöröshagymát cikkekre vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A felhevített olívaolajon külön-külön nagy tűzön lepirítjuk a zöldségeket, só nélkül! Csak ha mind elkészült, akkor összekeverésnél sózzuk és illatos fűszerekkel - kakukkfű, bazsalikom, rozmaring - bolondítjuk.
Forrás