Hozzávalók két
személyre:
- 2 fej saláta,
- 1 gerezd fokhagyma,
- Polisweet folyékony mesterséges édesítőszer,
- 1 ek. citromlé,
- 2 tk. olaj,
- 1 dl kefir,
- 1 csomó metélőhagyma.
Elkészítés: A jól
megmosott salátát szétszedjük kisebb
darabokra. A salátástálban keverjük ki az
öntetet. A pépesített fokhagymához adjuk
hozzá a citrom levét, az olajat, a mustárt, a
folyékony mesterséges édesítőszert, a
kefirt, végül az apróra vágott zöld
fűszernövényeket. Lazán keverjük hozzá
az salátaleveleket.
Egy-egy adag: 77 kcal (320 kJ), 3 g
szénhidrát
Forrás: Dr. Fövényi
József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve