Hozzávalók két
személyre:
- 300 g karfiol,
- 100 g sárgarépa,
- 50 g fehérrépa,
- petrezselyemzöld,
- só.
Elkészítés: A zöldséget megtisztítjuk,
megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A
sárgarépát, a fehérrépát
karikára vágjuk. A zöldségeket kb. 6 dl
vízben főzzük, amíg a zöldségek
megpuhulnak, majd ízlés szerint sózzuk, és
tálaláskor meghintjük az apróra vágott
petrezselyemzölddel.
Egy-egy adag: 17 kcal (70 kJ) , 4 g
szénhidrát.
Ha 1 dl joghurttal és 1 ek.
Liszttel behabarjuk, akkor egy-egy adag: 64 kcal (268 kJ), 10 g
szénhidrát.
Ha 20 g levestésztát
főzünk bele habarás helyett, akkor egy-egy adag: 55 kcal
(230kJ), 11 g szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve