Hozzávalók két
személyre:
- 120 g darált sovány sertéshús,
- 60 g rizs,
- 1 csomag mexikói vegyes zöldség,
- 100 g vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- fűszerpaprika,
- őrölt bors,
- 1 ek. olaj,
- 1 ek. paradicsompüré.
Elkészítés: Az
apróra vágott hagymát és fokhagymát
a felhevített olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük
a fűszerpaprikát, a paradicsompürét és a
darált húst. Kevergetve átpirítjuk, és
annyi vízzel felöntve, hogy éppen ellepje, fedő
alatt pároljuk. Külön-külön puhára
főzzük a rizst és a vegyes zöldséget,
mindkettőt leszűrve és lecsepegtetve hozzákeverjük
a kész pörkölthöz. Savanyúsággal
fogyaszthatjuk, vagy esetleg reszelt sajttal meghintve tálalhatjuk.
Egy-egy adag: 290 kcal (1218 kJ), 31 g
szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi
József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve