Hozzávalók két személyre:
- 500 g friss sóska,
- 10 g Hera margarin,
- 2 ek. liszt,
- 1 dl 12%-os tejföl,
- 2 dl 1,5%-os tej,
- só,
- Sunipol folyékony édesítőszer.
Elkészítés: A megmosott, szárától megtisztított sóskát a margarinon zsemleszínűre pirított liszthez hozzáadjuk. Folytonos keverés mellett teljesen finomra fonnyasztjuk, kb. 2 dl vízzel vagy csontlével felengedjük, összeforraljuk, kb. 2 dl vízzel vagy csontlével felengedjük, összeforraljuk, és tálalás előtt hozzámelegítjük a tejfölt. Ízesítjük sóval és mesterséges édesítőszerrel.
Egy-egy adag: 168 kcal, 14 g ch
Egy-egy adag: 168 kcal, 14 g ch
Forrás: Dr. Fövény József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve